miercuri, 29 februarie 2012

Nik Halik, un altfel de miliardar-Georgiana Fefea




Universul copilariei fiecarui om este populat de curiozitati, descoperiri, amintiri, dar mai ales de povesti citite pe nerasuflate. Unii oamenii, in schimb, au adus povestile pentru copii pe taramul real. Nik Halik face parte din aceasta categorie, a celor carora nu le este frica sa isi traiasca visele de teama ca ele s-ar putea sfarsi la un moment dat. Despre acest personaj australian se poate spune intr-adevar ca traieste intr-un an cat altii in zece.

O carte de vizita nu ar putea cuprinde toate domeniile in care Nik Halik a activat: chitarist, trainer, strateg, antreprenor, astronaut, scafandru, alpinist si scriitor, sunt doar cateva dintre activitatile cuprinse in doar 39 de ani de existenta. Acesta este, de altfel, unul dintre cei mai tineri multimilionari care, la doar 20 de ani, acumulase o avere impresionanta, in urma investiilor imobiliare si bursiere. Este fondatorul a doua companii financiare, Money Masters Global si Financial Freedom Institute, in cadrul carora peste 200 000 de persoane au fost instruite in privinta strategiilor financiare. Averea dobandita i-a permis tanarului australian sa isi satisfaca setea de aventura, astfel incat acesta nu s-a dat inapoi de la nici o calatorie menita sa il poarte catre alte civilizatii sau catre alte timpuri. Excencitratile sale au luat-o inaintea faimei de bun strateg financiar, insa asta nu a facu decat sa ii aduca si mai multi admiratori. Nik Halik este unul dintre primii exploratori care s-au incumetat sa se scufunde aproape 10 kilometri pentru a ajunge la Titanic, a escaladat cei mai inalti munti de pe Terra si este primul civil certificat ca astronaut din Australia, fiind pe cale sa devina primul explorator spatial privat. In prezent, acesta se pregateste intens in Rusia, la Centrul Spatial de Pregatire al Cosmonutilor Yuri Gagarin, pentru a efectua primul sau zbor in spatiu.

Nevoia de adrenalina, de cunoastere si de acumulare a unor noi experiente l-au purtat pe tanarul milionar australian in cele mai dificile expeditii. Nimic nu pare a fi imposibil pentru Nik Halik: s-a scufundat pana la Titanic cu ajutorul unui submarin, devenind unul dintre putinii oameni care au avut onoarea sa se afle cu putin deasupra uriasului scufundat; si-a petrecut o noapte singur in piramida de la Giza, in cautarea unor raspunsuri despre viata, trecere prin lume sau despre eventualitatea unei vieti urmatoare; a trait in mijlocul unui grup de beduini tuaregi; a participat la o expeditie in Antarctica; s-a angajat in urmarirea unor tornade, aproape un sport national in Statele Unite; a escaladat patru dintre cei mai inalti munti ai lumii, printre care si Aconcagua, si a anuntat deja expeditia pe varful Everest, acoperisul lumii, ca fiind unul dintre obiectivele sale viitoare. Pana atunci, se pregateste sa vada acoperisul lumii din …spatiu. In prezent, Nik urmeaza un program de pregatire, dupa ce a avut ocazia sa efectueze un prim zbor de testare pana la marginea spatiului.

Intre aceste pregatiri care ii mentin adrenalina la nivel ridicat, Nik isi face timp si pentru pamantenii care doresc sa “guste” reteta succesului. Prin urmare, acesta nu a renuntat la activitatea sa de trainer, aflandu-se recent in Romania, cu ocazia unor seminarii in care a impartasit participantilor romani secretele succesului personal si financiar, formula optima de investitii la bursa si le-a aratat cum poti castiga in afaceri prin intermediul internetului.

Cu ocazia prezentei sale in Romania, Nik Halik a acordat un interviu pentru www.descopera.ro, in care s-a prezentat publicului romanesc atat din punctul de vedere al unui om, al unui instructor, dar mai ales, din punctul de vedere al aventurierului.

Descopera: In ce fel v-au modificat experientele avute conceptiile fata de viata?
Nik Halik: Am inceput sa-mi schitez scenariul vietii incepand cu varsta de 8 ani si pur si simplu am actionat conform lui. Mi-am definit motivele de la o varsta frageda si tot ele au fost invatatorii care m-au indemnat sa le urmez spre a-mi implini scopurile si ambitiile.

Descopera: Cum a evoluat omul Nik Halik in urma experientelor traite?
Nik Halik: Am avut parte de mentori inca de la inceputul tineretii, iar amprenta cea mai clara asupra mea si-a lasat-o Bob Proctor, un conferentiar de top, autor si intreprinzator care mi-a insuflat credinta conform careia fiecare dintre noi ne nastem bogati. Nascut in nordul Canadei (Ontario), Bob insista pe ideea gandirii pozitive si pe automotivare. El ma intreba de fiecare data despre ceea ce imi doream si el era cel care imi arata modalitatile prin care puteam obtine acel lucru. Pana sa-l intalnesc pe Bob Proctor ma gandeam la cuvantul "bogat/bogatie" doar din punct de vedere banesc, dar mai tarziu mi-am dezvoltat capacitatea de a vedea dincolo de sfera superficiala a cuvintelor lui. Mi-a amintit ca toti ne nastem cu oportunitati si abundenta de potential egale si ca prosperitatea este dreptul nostru natural care vine cu o paleta de culori cu ajutorul carora ne trasam drumul in viata. Unii din noi aleg doar alb si negru, in timp ce altii opteaza pentru un set cu milioane de nuante. Bob a avut abilitatea de a aduce cele mai complexe concepte de viata la forma lor cea mai simpla. Mentorii pot ajuta la crearea unei vieti prospere, la relatii multumitoare si la dezvoltarea unei constiinte spirituale.

Descopera: Care a fost cea mai intensa experienta pe care ai trait-o vreodata?
Nik Halik: Ma incanta ideea de aventura si mereu voi continua sa-mi fortez limitele. Aventura ma face sa ma simt mai puternic si niciodata nu voi ezita sau renunta la asta. Sunt un aventurier mereu in cautare de senzatii noi si printre numeroasele expeditii la care am luat parte se numara si cea in care am ajuns pe prova Titanicului, dupa ce ne-am scufundat 5 mile (9.26 kilometri) sub apa. De asemenea, am reusit sa escaladez cele mai inalte piscuri din lume si sunt unul dintre putinii exploratori care a avut privilegiul sa observe curbura pamantului de la limita atmosferei cu spatiul. Detin titlul de primul astronaut civil autorizat din Australia si sunt pe cale sa devin primul australian si explorator spatial privat care va fi lansat pe orbita si care va locui in singurul avanpost de pe orbita, Statia Spatiala Internationala. In aceasta afacere am investit aproape 30 milioane de dolari.

Descopera: Care este cea mai arzatoare dorinta a lui Nik Halik?
Nik Halik: A avea ocazia de a ma numara printre cei 450 de oameni care au reusit sa mearga pe orbita si sa faca inconjurul Pamantului la fiecare 90 de minute, sa observ suprafata planetei si sa plutesc imponderabil mai bine de 10 zile, toate aceste lucruri imi vor da ocazia sa apreciez adevarata maretie a Universului si fragilitatea Pamantului. Pentru mine, un miliardar, cea mai incitanta imagine ar fi aceea de a vedea cerul captiv intre intunecimea spatiului si linia orizontului luminand planeta.

Descopera: Ce mecanism interior iti activeaza aceasta sete de aventura, dorinta de a face intr-un an cati altii in zece, de a trai intr-o viata cati altii intr-o suta?
Nik Halik: Succesul reprezinta un angajament fata de mozaicul diferitelor calatorii si experiente, pentru ca in viata suntem cantariti doar prin prisma contributiilor facute. Pentru a avea un "profit" si din punct de vedere emotional, trebuie sa adaugam cate un strop de valoare in viata oamenilor care ne inconjoara. Eu merg pe premisa ca trebuie sa "luminez" si sa transform in bine viata a cat mai multi oameni. Caut sa profit de fiecare oportunitate care se iveste si asta prin mijloace proprii, dar cel mai important este faptul ca la un moment dat inima inceteaza sa mai bata si atunci, care vor fi lucrurile pe care le vom lasa in urma noastra? Trebuie sa traim fiecare zi ca si cand ar fi ultima.

Descopera: Care ar fi ultimul lucru pe care l-ai face daca ai sti ca vei muri peste o saptamana in urma unei boli necrutatoare?
Nik Halik: As face exact aceleasi lucruri pe care le fac in fiecare zi, mai exact, explorandu-mi potentialul pentru a-mi atinge cele mai marete scopuri.

Descopera: De ce anume te temi?
Nik Halik: Nu am temeri. Teama reprezinta un sistem de limitare a credintei in fortele proprii, sistem care duce la incapacitatea individului de a obtine ceea ce-si doreste. Limitarea potentialului nu este o optiune, iar frica este absenta in mine. Teama exista in mintea anumitor indivizi care ii dau voie sa le minimizeze cel mai mare potential.

Descopera: Are Nik Halik tot ceea ce isi doreste?
Nik Halik: As fi cea mai fericita persoana de pe Pamant in momentul in care as reusi sa pasesc pe Luna.

Descopera: Fiecare dintre noi este solutia propriei vieti. Care este motto-ul tau? Ce se va spune despre tine?
Nik Halik: Incercati sa va orientati spre cauza, pentru ca misiunea voastra in viata este mult mai importanta decat voi insiva.

Descopera: Care este mesajul pe care l-ai transmite omenirii?
Nik Halik: Vreau sa incepeti sa va puneti intrebari. Cand eram copii nu incetam din a ne pune intrebari, tocmai din cauza faptului ca nimic nu ne era clar. Odata cu maturitatea, oamenii inceteaza sa isi mai puna intrebari in favoarea declaratiilor.

http://www.descopera.ro/sporturi/3194551-nik-halik-un-altfel-de-miliardar

Prometeu and TED

marți, 28 februarie 2012

Ceauşescu şi francmasoneria - andrei_comanescu.aim





Adresa acestui articol original AIM este http://aim.pro.tc/?a=articles&p=28

Unul din cele mai interesante şi mai puţin cunoscute comentarii, legate de suprimarea rapidă şi atât de controversată a lui Ceauşescu, în decembrie 1989, a fost facută de Marele Maestru al Lojei "PROPAGANDA DUE" (P.2). Pentru cititorii şi analiştii mai puţin avizaţi, semnalăm ca P.2 este o lojă francmasonică nespecifică, lansată în 1966.

Atunci generalul Giordano Gamberini (Marele Maestru al Marelui Orient din Italia) îi încredinţează lui Licio Gelli sarcina de a strânge într-o unică organizaţie elita politică şi economică din Italia. Trebuie spus că Licio Gelli, fost susţinător şi înalt demnitar al regimului Musollini, emigrase la sfârşitul războiului în Argentina după ce reuşise să delapideze, printr-un hold-up organizat de serviciile secrete ale Republicii de la Salo, Banca Naţională a Iugoslaviei de 60 tone lingouri de aur şi 20 de tone monede antice din aur, încarcate în 53 de camioane, cuprinzând 1300 cutii de tezaur expediate apoi prin Cattaro, un mic port muntenegrean la Adriatica.

Devenit prieten apropiat al preşedintelui argentinian Juan Peron, Gelli este semnalat ca recrutat de KGB în Argentina, prin şantaj, în schimbul ascunderii trecutului său fascist. Revenit prin 1955 în Italia, Gelli face avere în domeniul textilelor şi stabileşte relaţii înalte în Italia, unde politicieni, editori, bancheri, înalte feţe bisericeşti îi vor deveni colaboratori apropiaţi.

Momentul cheie al carierei lui Gelli este legat de capturarea "arhivei SIFAR", adică a celor 157.000 de dosare compromiţătoare privind lumea politică, financiară şi militară a Italiei - dosare alcătuite de poliţia secretă (SIFAR) - şi care potrivit unei decizii a Parlamentului italian ar fi trebuit să fie distruse. Prin generalul De Lorenzo, apoi prin generalul Alavena (şeful serviciilor secrete militare), copiile dosarelor compromiţătoare au intrat însă în posesia lui Gelli şi prin el, a KGB-ului, permiţându-i lui Gelli să influenţeze decisiv viaţa politică italiană timp de vreo 15 ani, până când Gelli va fi eliminat de pe scena politică.

Formulată de Gelli, sprijinit discret de KGB, PROPAGANDA DUE (P.2) va grupa numai în Italia 49 de bancheri, 83 mari industriaşi, câţiva generali (inclusiv şefii serviciilor secrete italiene), 60 de mari politicieni, mulţi dintre capii mass-mediei italiene. Conexiunile externe, puse în evidenţă după descoperirea registrelor lojii, de către poliţie, la locuinţa Graziellei Corrocher, secretara lui Calvi, bancherul lui Gelli, scot în relief legături din cele mai înalte a lui P.2 , atât în Occident cât şi în ţările comuniste.

Printre membrii externi ai lui P.2 s-au numărat Juan Peron şi Lopez Rega, mâna dreaptă a Isabelei Peron ("modelul" care a insprirat-o politic pe Elena Ceauşescu ) o întreagă cohortă de conducători din Brazilia, Uruguay, Bolivia, Paraguay. Politicieni francezi, ca Charles Pasqua, au fost prieteni intimi ai lui Gelli.

Nu pe ultimul loc s-au situat şi câţiva conducători comunişti. Astfel, potrivit lui Pierre Carpit, liderul român Nicolae Ceauşescu a fost iniţiat încă din 1966, devenind apoi unul dintre pionii cei mai importanţi ai operaţiunilor lui P.2 pe plan internaţional, fapt confirmat apoi şi de Yves Stavrides.

Potrivit unor studii recente, Gelli - susţinut de KGB - urmărise prin înfiinţarea lui P.2 câteva ţeluri globale : 1) dezbinarea Occidentului şi dezmembrarea NATO; 2) penetrarea de către KGB a structurilor francmasonice clasice, în scop de manipulare politică 3) orchestrarea acţiunilor teroriste internationale, P.2 fiind considerată astăzi, de analişti competenţi, drept cea mai spectaculoasă acţiune subversivă din întreg secolul XX, iniţiata de KGB.

Ceauşescu, în acest context, nu a fost decat un vector, un pion, dar unul pe care tocmai P.2 prin filierele sale, l-a acreditat ca mare personalitate politică şi ca mediator, în multe chestiuni internaţionale. Marele secret al lui Ceauşecu este de fapt aparteneţa sa secretă la P.2 şi implicarea în comploturile de anvergură ale acesteia.

În acest scop, defecţiunea Pacepa, din 1978, are o semnificaţie specială, marcînd declinul treptat al liderului român, în paralel cu Gelli, căruia lojile americane i-au retras sprijinul, dupa ce s-a descoperit că lucra dublu , alături de KGB. În acest context, iată ce declara Marele Maestru al Lojii P.2 (şi sucesor al lui Gelli, eliminat printr-un proces celebru de pe scena politică internaţională), referitor la dedesubturile "procesului Ceauşescu", imediat după execuţia de la Târgovişte: "Nu cred că poporul român şi-a răsturnat conducătorul. Cred că a fost o lovitură de stat, deoarece românii nu erau suficient de pregătiţi. Chiar judecătorii care l-au condamnat pe Ceauşescu la moarte nu erau pregătiţi. Ei n-au fost în stare să-i pună în faţă PROBLEMELE NECESARE.

Întrebare : Ce fel de probleme ?
Răspuns : Ştiu eu care! Sunt multe dar eu nu vi le dezvălui. Este secret."
Acestea fiind spuse, la cinci ani de la momentul Târgovişte, să încercăm - zicem noi cu ceva şanse de succes - să schiţăm măcar câteva dintre marile secrete pe care Ceauşescu le-a dus cu el în mormânt şi care explică procedura ultrarapidă în care a fost eliminat, evitându-se astfel un proces public, de tip clasic, cu declaraţii stânjenitoare.
Aşadar:
- Finanţarea revenirii lui Peron la putere în Argentina, pe banii lui Ceauşescu şi ai serviciilor secrete române, revenire cu anumite ţeluri geopolitice.
- Afacerea MORO (Brigăzile Roşii erau conduse de Giovanni Semzani, care anterior fazei de "terorism rosu", fusese un criminalist care lucrase ani de zile în acestă calitate, pentru Ministerul Justitiei Italiene).
- Pista bulgară (atentatul contra Papei Ioan Paul al II-lea, din 13 mai 1981, care-l implica pe turcul Mehmet Ali Acca şi doi ofiţeri din serviciul secret bulgar). Potrivit însă lui Alexandre de Morenche, fost şef al serviciilor secrete franceze, acesta fusese înştiinţat de Ceauşescu cu 6 luni înainte de pregătirea atentatului, care avertizase Vaticanul şi serviciul secret italian, dar informaţia fusese ignorată.
- Crahul Băncii Ambrosiano (1,3 miliarde dolari) din care 41 milioane de dolari vărsati de fapt în contul lui Bettino Craxi şi PSI, în vederea alegerilor.
- Traficul de arme sovietice sustrase de Oliver Morth în Polonia, şi expediate apoi prin Stettin în Nicaragua.
- sustragerea de către Pentagon a unor arme sofisticate sovietice, operaţiune în care au fost implicaţi atât fraţii Ceauşescu, cât şi generalul Jaruzelski, fapt pentru care ultimului i s-au redus datoriile externe şi nu i s-a mai facut proces pentru instaurarea legii marţiale în Polonia.
- Promovarea lui Gorbaciov la conducerea URSS căruia P.2 i-a construit şi o luxoasă vila în Italia, asigurându-i, în detrimentul lui Ceauşescu, din 1985, o presă fantastică de vest, exact aşa cum procedase cu liderul român cu 20 de ani mai devreme.
- Cazul Nixon. Preşedintele american a fost, la sfatul lui Gelli, unul dintre susţinătorii lui Ceauşescu, introducând cu H. Kissinger linia politică a aşa-zisei "diferenţieri" în raporturile cu ţările comuniste. De altfel, vizita lui Nixon la Bucureşti, din 1969, este "opera" lui Gelli, ajutat de Frank Gigliotti, important şef al CIA şi membru în P.2, artizanul celor câteva comploturi contra lui Kennedy, între 1960-1963, nume esenţial în dezlegarea afacerii Oswald şi a conexiunii CIA - Gelli - KGB, de aceea evitat cu regularitate în anchete şi rapoarte.
- Cazul dizidentului M. Botez, membru din 1966 al P.2, iniţierea fiindu-i făcută la Hotelul Excelsior din Roma, alături de câţiva români. (Botez a decedat subit dupa o cină la Restaurantul "La Premiera" din Bucureşti, la puţin timp după apariţia în presă a ştirii că ar putea candida la preşedenţia României).
Şi ar mai fi câteva, unele româneşti (ca de pildă, deponenţii italieni ai BRCE (BANCOREX - a cărei siglă conţine de trei ori cifra 6), contul Andreotti etc) dar să nu anticipăm. Sfârşitul secolului XX a fost în mod sigur, bogat în dezvăluiri istorice cutremurătoare. Ceauşescu a fost doar unul din martorii importanţi, alături de alţii.
Adresa acestui articol original AIM este http://aim.pro.tc/?a=articles&p=28

Unul din cele mai interesante şi mai puţin cunoscute comentarii, legate de suprimarea rapidă şi atât de controversată a lui Ceauşescu, în decembrie 1989, a fost facută de Marele Maestru al Lojei "PROPAGANDA DUE" (P.2). Pentru cititorii şi analiştii mai puţin avizaţi, semnalăm ca P.2 este o lojă francmasonică nespecifică, lansată în 1966.

Atunci generalul Giordano Gamberini (Marele Maestru al Marelui Orient din Italia) îi încredinţează lui Licio Gelli sarcina de a strânge într-o unică organizaţie elita politică şi economică din Italia. Trebuie spus că Licio Gelli, fost susţinător şi înalt demnitar al regimului Musollini, emigrase la sfârşitul războiului în Argentina după ce reuşise să delapideze, printr-un hold-up organizat de serviciile secrete ale Republicii de la Salo, Banca Naţională a Iugoslaviei de 60 tone lingouri de aur şi 20 de tone monede antice din aur, încarcate în 53 de camioane, cuprinzând 1300 cutii de tezaur expediate apoi prin Cattaro, un mic port muntenegrean la Adriatica.

Devenit prieten apropiat al preşedintelui argentinian Juan Peron, Gelli este semnalat ca recrutat de KGB în Argentina, prin şantaj, în schimbul ascunderii trecutului său fascist. Revenit prin 1955 în Italia, Gelli face avere în domeniul textilelor şi stabileşte relaţii înalte în Italia, unde politicieni, editori, bancheri, înalte feţe bisericeşti îi vor deveni colaboratori apropiaţi.

Momentul cheie al carierei lui Gelli este legat de capturarea "arhivei SIFAR", adică a celor 157.000 de dosare compromiţătoare privind lumea politică, financiară şi militară a Italiei - dosare alcătuite de poliţia secretă (SIFAR) - şi care potrivit unei decizii a Parlamentului italian ar fi trebuit să fie distruse. Prin generalul De Lorenzo, apoi prin generalul Alavena (şeful serviciilor secrete militare), copiile dosarelor compromiţătoare au intrat însă în posesia lui Gelli şi prin el, a KGB-ului, permiţându-i lui Gelli să influenţeze decisiv viaţa politică italiană timp de vreo 15 ani, până când Gelli va fi eliminat de pe scena politică.

Formulată de Gelli, sprijinit discret de KGB, PROPAGANDA DUE (P.2) va grupa numai în Italia 49 de bancheri, 83 mari industriaşi, câţiva generali (inclusiv şefii serviciilor secrete italiene), 60 de mari politicieni, mulţi dintre capii mass-mediei italiene. Conexiunile externe, puse în evidenţă după descoperirea registrelor lojii, de către poliţie, la locuinţa Graziellei Corrocher, secretara lui Calvi, bancherul lui Gelli, scot în relief legături din cele mai înalte a lui P.2 , atât în Occident cât şi în ţările comuniste.

Printre membrii externi ai lui P.2 s-au numărat Juan Peron şi Lopez Rega, mâna dreaptă a Isabelei Peron ("modelul" care a insprirat-o politic pe Elena Ceauşescu ) o întreagă cohortă de conducători din Brazilia, Uruguay, Bolivia, Paraguay. Politicieni francezi, ca Charles Pasqua, au fost prieteni intimi ai lui Gelli.

Nu pe ultimul loc s-au situat şi câţiva conducători comunişti. Astfel, potrivit lui Pierre Carpit, liderul român Nicolae Ceauşescu a fost iniţiat încă din 1966, devenind apoi unul dintre pionii cei mai importanţi ai operaţiunilor lui P.2 pe plan internaţional, fapt confirmat apoi şi de Yves Stavrides.

Potrivit unor studii recente, Gelli - susţinut de KGB - urmărise prin înfiinţarea lui P.2 câteva ţeluri globale : 1) dezbinarea Occidentului şi dezmembrarea NATO; 2) penetrarea de către KGB a structurilor francmasonice clasice, în scop de manipulare politică 3) orchestrarea acţiunilor teroriste internationale, P.2 fiind considerată astăzi, de analişti competenţi, drept cea mai spectaculoasă acţiune subversivă din întreg secolul XX, iniţiata de KGB.

Ceauşescu, în acest context, nu a fost decat un vector, un pion, dar unul pe care tocmai P.2 prin filierele sale, l-a acreditat ca mare personalitate politică şi ca mediator, în multe chestiuni internaţionale. Marele secret al lui Ceauşecu este de fapt aparteneţa sa secretă la P.2 şi implicarea în comploturile de anvergură ale acesteia.

În acest scop, defecţiunea Pacepa, din 1978, are o semnificaţie specială, marcînd declinul treptat al liderului român, în paralel cu Gelli, căruia lojile americane i-au retras sprijinul, dupa ce s-a descoperit că lucra dublu , alături de KGB. În acest context, iată ce declara Marele Maestru al Lojii P.2 (şi sucesor al lui Gelli, eliminat printr-un proces celebru de pe scena politică internaţională), referitor la dedesubturile "procesului Ceauşescu", imediat după execuţia de la Târgovişte: "Nu cred că poporul român şi-a răsturnat conducătorul. Cred că a fost o lovitură de stat, deoarece românii nu erau suficient de pregătiţi. Chiar judecătorii care l-au condamnat pe Ceauşescu la moarte nu erau pregătiţi. Ei n-au fost în stare să-i pună în faţă PROBLEMELE NECESARE.

Întrebare : Ce fel de probleme ?
Răspuns : Ştiu eu care! Sunt multe dar eu nu vi le dezvălui. Este secret."
Acestea fiind spuse, la cinci ani de la momentul Târgovişte, să încercăm - zicem noi cu ceva şanse de succes - să schiţăm măcar câteva dintre marile secrete pe care Ceauşescu le-a dus cu el în mormânt şi care explică procedura ultrarapidă în care a fost eliminat, evitându-se astfel un proces public, de tip clasic, cu declaraţii stânjenitoare.
Aşadar:
- Finanţarea revenirii lui Peron la putere în Argentina, pe banii lui Ceauşescu şi ai serviciilor secrete române, revenire cu anumite ţeluri geopolitice.
- Afacerea MORO (Brigăzile Roşii erau conduse de Giovanni Semzani, care anterior fazei de "terorism rosu", fusese un criminalist care lucrase ani de zile în acestă calitate, pentru Ministerul Justitiei Italiene).
- Pista bulgară (atentatul contra Papei Ioan Paul al II-lea, din 13 mai 1981, care-l implica pe turcul Mehmet Ali Acca şi doi ofiţeri din serviciul secret bulgar). Potrivit însă lui Alexandre de Morenche, fost şef al serviciilor secrete franceze, acesta fusese înştiinţat de Ceauşescu cu 6 luni înainte de pregătirea atentatului, care avertizase Vaticanul şi serviciul secret italian, dar informaţia fusese ignorată.
- Crahul Băncii Ambrosiano (1,3 miliarde dolari) din care 41 milioane de dolari vărsati de fapt în contul lui Bettino Craxi şi PSI, în vederea alegerilor.
- Traficul de arme sovietice sustrase de Oliver Morth în Polonia, şi expediate apoi prin Stettin în Nicaragua.
- sustragerea de către Pentagon a unor arme sofisticate sovietice, operaţiune în care au fost implicaţi atât fraţii Ceauşescu, cât şi generalul Jaruzelski, fapt pentru care ultimului i s-au redus datoriile externe şi nu i s-a mai facut proces pentru instaurarea legii marţiale în Polonia.
- Promovarea lui Gorbaciov la conducerea URSS căruia P.2 i-a construit şi o luxoasă vila în Italia, asigurându-i, în detrimentul lui Ceauşescu, din 1985, o presă fantastică de vest, exact aşa cum procedase cu liderul român cu 20 de ani mai devreme.
- Cazul Nixon. Preşedintele american a fost, la sfatul lui Gelli, unul dintre susţinătorii lui Ceauşescu, introducând cu H. Kissinger linia politică a aşa-zisei "diferenţieri" în raporturile cu ţările comuniste. De altfel, vizita lui Nixon la Bucureşti, din 1969, este "opera" lui Gelli, ajutat de Frank Gigliotti, important şef al CIA şi membru în P.2, artizanul celor câteva comploturi contra lui Kennedy, între 1960-1963, nume esenţial în dezlegarea afacerii Oswald şi a conexiunii CIA - Gelli - KGB, de aceea evitat cu regularitate în anchete şi rapoarte.
- Cazul dizidentului M. Botez, membru din 1966 al P.2, iniţierea fiindu-i făcută la Hotelul Excelsior din Roma, alături de câţiva români. (Botez a decedat subit dupa o cină la Restaurantul "La Premiera" din Bucureşti, la puţin timp după apariţia în presă a ştirii că ar putea candida la preşedenţia României).
Şi ar mai fi câteva, unele româneşti (ca de pildă, deponenţii italieni ai BRCE (BANCOREX - a cărei siglă conţine de trei ori cifra 6), contul Andreotti etc) dar să nu anticipăm. Sfârşitul secolului XX a fost în mod sigur, bogat în dezvăluiri istorice cutremurătoare. Ceauşescu a fost doar unul din martorii importanţi, alături de alţii.

http://www.220.ro/faze-tari/Condamnarea-La-Moarte-A-Lui-Nicolae-Ceausescu/htwyE6vMNr/

marți, 21 februarie 2012

Marturisirile unui mason - Stephen Knight




Autorul Stephen Knight a scris în 1983 o carte despre masonerie intitulată "Frăţia". În decursul cercetărilor sale realizate pentru a scrie cartea, i-a fost prezentat un om numit "Cristopher", un mason de grad 33. În Cafe Royal din Londra, Cristopher i-a aratat actele care atestau autenticitatea gradului său masonic şi i-a spus că abia aşteptă să "oprească putrefacţia" în care a intrat francmasoneria.

Stephen Knight l-a intrebat la ce trebuie să se aştepte o persoană din partea unui grup de francmasoni cu influenţă dacă acesta devine o ameninţare pentru ei, sau dacă descoperă că se folosesc de masonerie pentru a promova corupţia. Iată ce a răspuns Cristopher (grad 33):

"Nu este greu să aduci la "sapă de lemn" un om, şi îţi voi spune cum se face. Există mai mult de jumătate de milion de "fraţi" în Marea Lojă (din Anglia). Este foarte uşor să intri în masonerie. Secretul şi aroma puterii atrag oameni care sunt avizi după bani, relaţii şi influenţă."

Serviciu de informaţii
Cristopher a explicat că această structură organizatorică formează una dintre cele mai eficiente reţele de informaţii private. Prin folosirea numeroaselor relaţii şi contacte dintre masoni, oricând se poate afla orice detaliu, orice informaţie despre o anumită persoană, fie că este, fie că nu este francmason. Este vorba de Poliţie, Magistratură, Poştă, Telefoane, medici, angajaţi guvernamentali şi publici, patroni de firmă, etc. Se poate construi astfel un real dosar despre persoana vizată, şi asta foarte repede.

Odată ce toate aceste detalii şi informaţii despre viaţa persoanei sunt cunoscute, apar imediat şi slăbiciunile sau părtile vulnerabile ale persoanei în cauză: poate că are dificultăţi financiare, poate că viaţa socială nu este tocmai "corectă", poate că ascunde anumite detalii despre viaţa sa, etc. Toate aceste posibile vulnerabilităţi sunt foarte uşor de obţinut folosind reţeaua masonică care numără peste 600.000 de contacte.

Chiar şi un francmason de "bună credinţă" poate fi păcălit în a furniza informaţii sub pretextul că "fratele F. are nevoie de informaţii pentru a-l putea ajuta pe acest om". Ca să nu mai vorbim de cei care "cu plăcere" fac oficiul de informatori. Dacă "ţinta" a fost prezentată celorlalţi ca un frate mason aflat în încurcătură, acest lucru este suficient pentru ca orice francmason să furnizeze orice informaţii despre el, pentru a-l ajuta. În final se adună suficiente informaţii despre adversar pentru ca să se poată acţiona în modul cel mai eficient împotriva sa.

Represalii şi răzbunare
"Masonii pot acţiona în sensul stopării creditului bancar obţinut de adversar. Sau pot face ca liniile telefonice ale acestuia să nu mai funcţioneze. Dacă el încearcă să se lupte cu un grup de francmasoni fără scrupule care sunt pricepuţi în a folosi "reţeaua de informaţii", îi va fi foarte greu (dacă nu chiar imposibil) pentru că masonii din Magistratură şi Poliţie pot prelungi foarte mult rezolvarea în instanţă a diferendelor."

"Angajatorii, fie ei masoni sau nu, pot "primi" informaţii particulare despre cel care şi-a făcut din masonerie un duşman. Probabil că va fi dat afară (în cel mai rău caz) sau, cel mai adesea, îi va fi refuzată promovarea."

"Singuri doar cei care sunt adevăraţi "luptători" au speranţa de a învinge sistemul francmasonic. Ceilalţi însă, ajung să nu mai aibă încredere în nimeni. Nu primesc nici-un ajutor din partea nimănui, pentru că povestea lor pare atât de paranoică încat sunt luaţi drept nebuni. Este un fenomen cu adevărat straniu. Prin crearea unei situaţii care pare o pură fantezie pentru majoritatea oamenilor, francmasonii otrăvesc întreaga viaţă publică şi privată a adversarului."

Francmasoneria românâ
În plin scandal privind abuzurile şi cenzura practicate de Dragoş Şeuleanu (directorul Societăţii Române de Radiodifuziune - SRR) la radioul public, Eugen Ovidiu Chirovici (Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România - MLNR), a aprobat iniţierea acestuia în loja "I.C. Bratianu". Dar, ca să fii primit în masonerie, trebuie să fii recomandat de către un mason. Cine l-a "năşit" pe Şeuleanu? Nimeni altul decât Giuseppe Rossi, unul din foştii acţionarii de la postul Radio Contact, actualmente director la Kiss FM, radioul "favorit" al "Cârcotaşilor" Huidu şi Găinuşă. Rossi este şi Marele Orator al MLNR şi unul din oamenii "de casă" ai lui Adrian Năstase (grad 33 în francmasonerie), alături de Şeuleanu. Ce încrengătură... Aproape nu-ţi vine să crezi! Oare de asta nu se supără fostul prim-ministru când apare la "Cârcotaşi"?

Cum însă intrarea în "frăţie" nu se face pe gratis, Şeuleanu a trebuit să treacă proba de susţinere a viitorilor "fraţi". Care s-a materializat în oferirea unui post călduţ actorului Florian Pittiş, purtătorul de cuvânt al MLNR! Ce post? Director la Radio Romania Tineret. Mai târziu, Şeuleanu a desfiinţat acest post tradiţional al SRR, în complicitate cu Pittiş. Se pare că de desfiinţarea lui şi de vinderea frecvenţei pe care acesta emitea către alt post de radio, de orientare PSD, nu este străin nici Adrian Năstase. Ca răsplată, Pittiş primea în fiecare lună un salariu de 2000 euro şi bani pentru deplasări gratuite în străinătate. Dar poate că nu-i păstra pe toţi numai pentru el... că doar nu a uitat de "fraţii" din MLNR.

Mafie politică
Există voci din interiorul masoneriei române care spun că actuala conducere a MLNR dovedeşte că vrea să transforme total francmasoneria într-o mafie politică. De fapt, asta şi este: o mafie. Iar unii "fraţi" recunosc că sub mandatul lui Chirovici, masoneria a ajuns un fel de azil al şpăgarilor cu afaceri dubioase, al celor certaţi cu legea, al micilor baroni locali şi al figurilor controversate şi imorale. Aţi vrut recunoaşteri din interiorul masoneriei? Iată-le, tocmai le-aţi citit! Masoneria ESTE o mafie care PROMOVEAZĂ CORUPŢIA, IMORALITATEA ŞI NON-VALOAREA!

"De ce am părăsit francmasoneria?"
Charles Finney explică în cele ce urmează motivele pentru care a decis să părăsească francmasoneria. Făcea parte din loja masonică din Adams, New York de patru ani. Anumite evenimente din viaţa sa l-au făcut să devină un adevarat creştin şi să creadă sincer în Dumnezeu. Venise însă momentul întalnirii la lojă.

"Fraţii" masoni aflaseră, evident, că el s-a schimbat, astfel încât Maestrul care conducea ceremonia l-a invitat să înceapa el cu o rugăciune. De bună credinţă, Charles şi-a deschis inima şi a rostit o rugăciune sinceră. Ceilalti au început să se foiască la auzul acesteia. La încheierea întâlnirii comune, a fost invitat să rostească încă o rugăciune. Ceea ce a şi făcut, însă a fost deprimat si dezamagit de modul în care ceilalţi au primit acţiunea lui. Curând şi-a dat seama că nu mai are nimic în comun cu fraţii masoni iar credintele, ceremoniile şi jurămintele lor îi apăreau acum foarte stranii şi barbare, adevărate "fructe ale întunericului".

Retragerea în linişte
Fără a consulta pe nimeni, s-a dus la atelierul masonic şi a cerut retragerea din activitatea lojei. Charles era deja decis. Cu - sau fără - aprobarea lor, trebuia să părăsească loja. Ceilalţi masoni ştiau deja de intenţia lui! Ei au plănuit un festival masonic şi l-au invitat, prin intermediul unui comitet special, să ţină un discurs cu acea ocazie. Charles a refuzat explicând că nu-şi mai poate da aprobarea, prin ceea ce face, la nici-o acţiune a francmasoneriei. Timp de câţiva ani nu a spus nimic împotriva masoneriei, dar a considerat nule toate jurămintele sale masonice. În plus, renunţase să se mai prezinte altora ca fiind francmason.

Mărturisire publică
"Această situaţie a durat până la publicarea cărţii despre masonerie a lui William Morgan. La publicarea volumului am fost întrebat dacă este adevărat ceea ce se spune în carte. Am răspuns că este corect şi că din cate îmi amintesc, este vorba de o descriere a ritualurilor primelor trei grade masonice, aşa cum le primisem eu. Încă o dată am fost convins că ritualurile şi jurămintele masonice la care am fost obligat să particip sunt oribile."

"Am descoperit că aceste ritualuri şi credinţe masonice nu se ridicau la nivelul promisiunilor făcute înainte de aderarea la francmasonerie. Cu alte cuvinte, am fost păcălit. Am fost lăsat să înţeleg că există anumite secrete foarte importante care imi vor fi comunicate. Dar am fost dezamăgit profund. Examinând cu atenţie toate acţiunile şi ritualurile masonice, am ajuns la concluzia că francmasoneria este foarte periculoasă pentru Stat şi subminează autoritatea Bisericii."

Obligaţii anti-creştine
Obligaţiile francmasonului:
- să ascundă crimele săvârşite de un frate francmason;
- să-l ajute pe fratele francmason, chiar dacă acesta face un lucru rău;
- să-l favorizeze pe fratele francmason în orice acţiune politică şi de afaceri;
- să-i persecute până la moarte pe cei care nu se achită de obligaţiile masonice;
- să răzbune încălcarea angajamentelor masonice;

Conspiraţie împotriva Statului
Francmasoneria nu cunoaşte iertarea, compasiunea. Jurămintele şi credinţele masonice sunt barbare, iar învăţăturile sale sunt false. Refuză dezbaterea publică ascunzându-se sub mantia secretului. Masoneria este o conspiraţie împotriva Statului prin jurămintele pe care francmasonii sunt obligaţi să le respecte, nesocotind chiar şi legile ţării.

Întrebări legitime
Poţi să ai încredere într-un francmason care a jurat să ascundă crimele "fraţilor" săi? Ce fel de om este el? Poate fi el un bun judecător, un bun magistrat, un bun poliţist? Poţi să ai încredere într-un francmason care a jurat să-şi ajute confraţii aflaţi în dificultăţi financiare, mergând până la ascunderea faptelor şi a situaţiilor financiare reale, a crimelor şi a trădării? Ar putea fi el un martor corect într-un proces în care un alt francmason ar fi judecat? Ar putea fi el un contabil de încredere? Sau un înalt funcţionar guvernamental?

Răspunde sincer.

(Unele informaţii au fost preluate dintr-un articol scris de Silvian Handoca, publicat de AlterMedia)

Sursa: http://active.info.ms/?a=articles&p=50

luni, 20 februarie 2012

http://beauty-love-wisdom.blogspot.com/ Zeiţa Vânătorii - o poveste despre iubirea din noi




Artemis era zeiţa supremă a vânătorii, căci ea ştia să vâneze fără nici un efort. Ea îşi putea împlini foarte uşor nevoile şi trăia într-o armonie perfectă cu pădurea. Toate vietăţile din pădure o iubeau pe Artemis, şi considerau că a fi vânat de ea este o adevărată onoare. Artemis nu părea să vâneze vreodată. Tot ceea ce îşi dorea venea direct la ea. Aşa se explică de ce era cea mai bună în arta vânătorii, dar pe de altă parte ea însăşi era o pradă foarte dificilă. Forma ei animală era aceea a unei căprioare magice, aproape imposibil de vânat.

Artemis trăia într-o armonie perfectă cu pădurea, până când într-o zi regele i-a dat o poruncă lui Hercule, fiul lui Zeus, aflat în căutarea propriei sale transcendenţe. Porunca era ca Hercule să vâneze căprioara magică a Artemisei. Hercule nu a refuzat, căci el era fiul neînvins până atunci al lui Zeus. El s-a dus aşadar în pădure să vâneze căprioara. Aceasta l-a văzut pe Hercule, dar nu s-a temut de el. Ea l-a lăsat pe Hercule să se apropie de ea, dar când acesta a încercat să o captureze, a fugit. Singura şansă a lui Hercule de a prinde căprioara era să devină un vânător mai bun decât Artemis.
El l-a chemat în ajutor pe Hermes, mesagerul zeilor, cea mai rapidă fiinţă din univers, şi l-a rugat să îi împrumute aripile sale. Acum Hercule era la fel de rapid ca şi Hermes, şi în curând prada cea valoroasă se afla în mâinile sale. Vă puteţi imagina reacţia Artemisei. Fusese vânată de Hercule, şi evident că dorea să se răzbune. Dorea să-l vâneze la rândul ei pe Hercule, şi a făcut tot ce i-a stat în puteri să-l captureze, dar între timp, Hercule devenise el însuși cea mai dificilă pradă între toate. Hercule era perfect liber, şi oricât de mult a încercat, Artemis nu a reușit să-l captureze.
Artemis nu avea nevoie de Hercule. Dar ea a simțit o nevoie puternică de a-l avea. Totul nu era decât o iluzie. Ea a crezut că s-a îndrăgostit de Hercule şi l-a dorit pentru ea. Singurul gând care i-a mai rămas în minte a fost acela de a pune mâna pe Hercule, iar pe măsură ce acest gând se transforma într-o obsesie, ea şi-a pierdut fericirea.
Artemis a început să se schimbe. Nu mai era în armonie cu pădurea, căci acum vâna pentru plăcerea de a prinde prada. Artemis şi-a încălcat propriile reguli şi a devenit un prădător. Animalele au început să se teamă de ea; întreaga pădure o respingea, dar Artemisei nu-i păsa. Ea nu mai vedea adevărul, căci nu se mai gândea la altceva decât la Hercule.
Hercule avea multe sarcini de îndeplinit, dar câteodată se mai ducea în pădure să o viziteze pe Artemis. De fiecare dată când făcea acest lucru, Artemis făcea tot ce-i stătea în puteri pentru a-l captura. Atunci când era împreună cu Hercule ea era extrem de fericită, dar ştia că el urma să plece, aşa că a devenit geloasă şi posesivă. Atunci când Hercule pleca de lângă ea, suferea şi plângea. Îl ura pe Hercule, dar îl şi iubea totodată.

Hercule nici nu bănuia ce se petrecea în mintea Artemisei; el nu şi-a dat seama că ea îl vâna. Mintea lui nu putea să accepte că şi el ar putea fi o pradă. Hercule o iubea şi o respecta pe Artemis, dar nu acest lucru îl dorea ea. Artemis dorea să-l controleze, să îl vâneze aşa cum face un prădător. Evident, toată lumea din pădure a observat diferenţa, mai puțin ea. Ea a rămas convinsă că este zeiţa supremă a vânătorii. Nu şi-a dat seama că a căzut. Nu a realizat că pădurea s-a transformat dintr-un paradis într-un iad, căci odată cu ea au căzut şi ceilalţi vânători; au devenit cu toţii prădători.
Într-o zi, Hermes şi-a asumat forma unui animal, şi tocmai când Artemis era pe punctul de a-l distruge, el a redevenit zeu, iar ea şi-a redescoperit înţelepciunea pierdută. Hermes i-a dat astfel de înţeles că a căzut. După ce şi-a recăpătat conştiinţa de sine, Artemis s-a dus la Hercule să-şi ceară iertare. Cauza căderii ei fusese importanţa de sine. În timp ce vorbea cu Hercule, ea şi-a dat seama că nu-l ofensase niciodată, căci el nu ştia ce se petrecea în mintea ei. Apoi, Artemis a privit în jur şi a văzut ce făcuse din pădurea ei dragă. Şi-a cerut iertare de la fiecare floare şi de la fiecare animal, şi a redescoperit astfel iubirea.

Şi astfel, Artemis a redevenit zeiţa supremă a vânătorii.

***
V-am spus această poveste pentru a scoate în evidenţă faptul că noi toţi suntem vânători, dar simultan suntem şi o pradă. Ce anume vânăm? Noi vânăm tot ceea ce ne poate satisface nevoile. Atunci când mintea se identifică cu trupul, aceste nevoi sunt foarte iluzorii şi de cele mai multe ori ele nu pot fi îndeplinite. Atunci când vânăm nevoile ireale ale minţii, noi devenim prădători, căci vânăm ceva ce nu avem cu adevărat nevoie.
Povestea vânătorii căprioarei magice ne învaţă că noi trebuie să practicăm vânătoarea în interiorul nostru. Aceasta este esenţa poveştii. Dacă vă veţi aminti de povestea Artemisei, veţi descoperi iubirea dinlăuntrul dumneavoastră. Oamenii care se vânează reciproc pentru iubire nu vor fi niciodată satisfăcuţi; ei nu vor găsi niciodată iubirea de care au nevoie alături de alţi oameni. Cea care simte această nevoie este mintea, dar nimeni nu poate împlini nevoia minţii, căci iubirea nu este acolo. Ea nu este niciodată acolo.

Iubirea pe care o căutăm cu toţii se află în interiorul nostru, dar este o pradă greu de cucerit. Este atât de dificil să vânezi în interiorul tău pentru a scoate la lumină iubirea care există acolo. Pentru aceasta, trebuie să fii foarte rapid, la fel de rapid ca şi Hermes, căci dacă nu te concentrezi perfect, totul te poate distrage de la scopul tău. Tot ceea ce îţi captează atenţia te împiedică să îţi atingi scopul: să vânezi prada, adică iubirea din interiorul tău. Cine reuşeşte să o captureze îşi dă însă seama că iubirea din interiorul lui creşte din ce în ce mai puternică, împlinindu-i toate nevoile. El descoperă astfel fericirea.
Oamenii vânează iubirea. Ei simt nevoia să facă acest lucru deoarece sunt convinşi că iubirea le lipseşte. Nedându-şi seama că iubirea există în inima lor, ei o vânează la alte persoane, deşi acestea sunt la fel ca ei, inconştiente de iubirea din inima lor. Nimeni nu se iubeşte pe sine, deci cum ar putea ei să iubească pe altcineva? Oamenii îşi creează astfel o nevoie foarte mare, care nu este reală, şi continuă să o vâneze, dar în locuri greşite, căci nici ceilalţi oameni nu au iubirea pe care o caută ei.

Când a devenit conștientă de căderea ei, Artemis a redevenit cea care fusese, fiindcă ceea ce căuta ea se afla deja în interiorul ei. Acelaşi lucru este valabil pentru noi toţi, căci noi suntem precum Artemis după cădere şi înainte de mântuire. Noi vânăm iubire.
Vânăm dreptate şi fericire. Îl vânam pe Dumnezeu, dar Dumnezeu se află în interiorul nostru.

(fragmente din ''Arta de a iubi'' de Don Miguel Ruiz)

sâmbătă, 18 februarie 2012

A doua Roşia Montană: Gazul de şist, ce ne-ar putea scăpa de dependenţa de ruşi, este dat pe mâna evreului Rockefeller (reprezentat de compania Chevro




UPDATE: Video: „GASLAND” – OTRAVIREA VOITA A APEI. Un documentar despre METODA FRACTIONARII HIDRAULICE. Motivand exploatarea gazului, vor de fapt sa distruga panza freatica?
[gas de sist] Modul în care străinii vor să exploateze resursele naturale ale României este pe punctul de a declanşa un nou scandal. După Roşia Montană, al cărei aur este vizat de canadienii de la Gold Corporation, americanii de la Chevron vor să înceapă, luna viitoare, forările în solul românesc pentru exploatarea gazului din şistul argilos. Chevron a câştigat licitaţiile pentru astfel forări în România în judeţele Bihor, Vaslui şi Constanţa, după ce a depus, în iulie 2010, oferte câştigătoare pentru trei perimetre cu o suprafaţă totală de 2.700 de kilometri pătraţi.
Gazul de şist este noul combustibil vedetă al momentului şi, aparent, România ar avea potenţial în această zonă. Gazele de şist sunt gaze obişnuite, dar care sunt captate în structuri geologice foarte dificil de accesat şi care necesită tehnologii speciale pentru extragere. În România este vorba despre o tehnologie controversată la nivel mondial, numită fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecată cu substanţe chimice care dizolvă rocile, în pământ, pentru a elibera gazele prinse în ele.
„Operaţiunile noastre se concentrea¬ză în două zone: Bârlad şi Dobrogea. Prima sondă de explorare va fi săpată la Bârlad în a doua parte a anului viitor, iar din 2013 avem în plan săparea a opt sonde în Dobrogea“, a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR Thomas Holst, country manager pentru România în cadrul Chevron Upstream Europe.
Ecologiştii şi cetăţenii obişnuiţi sunt însă îngrijoraţi de pericolele la adresa mediului pe care procedura le implică. Ei susţin că s-ar putea ajunge la o poluare a apei freatice, având consecinţe dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor şi agriculturii. Există deja precedente cum ar fi Franţa, care a interzis producţia de gaz de şist pe teritoriul său, sau chiar SUA, care sunt în curs de modernizare a procedurii. În statele americane New York şi Pennsylvania oamenii care locuiesc aproape de astfel exploatări s-au înregistrat dând foc la apa de robinet contaminată cu gaz metan.
De asemenea, politica energetică a Marii Britanii este zguduită după ce operaţiunea experimentală de extragere a gazelor naturale din plăcile de şist din Lancashire a fost oprită, sub suspiciunea că ar declanşa cutremure, după ce mai multe mişcări seismice de mici dimensiuni au fost înregistrate în zonă.
Chiar şi vecinii bulgari au obţinut, la începutul acestui an, după proteste de stradă, interzicerea unor astfel de exploatări, după ce în iulie guvernul bulgar a încheiat un acord, tot cu firma americană Chevron, pentru explorarea gazului de şist în regiuni extinse din nord-estul ţării. Parlamentul bulgar a adoptat, în urmă cu o săptămână, o decizie ce interzice complet exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică pentru o perioadă de timp nelimitată iar guvernul de la Sofia a retras companiei americane licenţa de explorare.
Mai mult chiar, în Bulgaria a fost programată pentru ieri o actiune de protest, în faţa Ambasadei României din Sofia, împotriva activităţii de exploatare a gazului de şist din România. „Sperăm ca ne vor auzi mai mulţi români şi că vom lupta împreună împotriva acestui pericol. Este o situaţie urgentă, fiindcă începerea extracţiei prin fracturare este planuită în februarie şi dacă va începe, nu va mai putea fi oprită! Problema este că românii nu sunt deloc informaţi cu privire la această situaţie gravă. Este nevoie de oameni care să ia atitudine şi în România! Dacă exploatarea gazelor din şisturi va fi permisă în România, munca noastră a fost în zadar“, a declarat Mariana Christova de la Universitatea Tehnică din Sofia.
Vezi mai jos un film despre exploatarea gazelor de şist prin metoda fracţionării hidraulice.
| ziarero
John Davison Rockefeller (1839 – 1937) fondeaza in 1870, impreuna cu fratele sau William Rockefeller (1841 – 1922), mega colosul Standard Oil stramosul:
Standard Oil of New Jersey (SONJ), redenumita Exxon acum parte a ExxonMobil, corporatie membra Council on Foreign Relations.
Standard Oil of New York, redenumita Mobil, acum parte a ExxonMobil.
Standard Oil of California, redenumita Chevron, corporatie membra Council on Foreign Relations
Standard Oil of Indiana, redenumita Amoco, acum parte a BP, corporatie membra Council on Foreign Relations
Standard Oil of Ohio sau Sohio, acum parte a BP.
Anglo-American Oil Co., acum Esso UK.
South Penn Oil Co., devenita Pennzoil acum parte Shell, corporatie membra Council on Foreign Relations
John Davison Rockefeller (1839 – 1937) fondeaza in 1870, impreuna cu fratele sau William Rockefeller (1841 – 1922), mega colosul Standard Oil stramosul:
Standard Oil of New Jersey (SONJ), redenumita Exxon acum parte a ExxonMobil, corporatie membra Council on Foreign Relations.
Standard Oil of New York, redenumita Mobil, acum parte a ExxonMobil.
Standard Oil of California, redenumita Chevron, corporatie membra Council on Foreign Relations
Standard Oil of Indiana, redenumita Amoco, acum parte a BP, corporatie membra Council on Foreign Relations
Standard Oil of Ohio sau Sohio, acum parte a BP.
Anglo-American Oil Co., acum Esso UK.
South Penn Oil Co., devenita Pennzoil acum parte Shell, corporatie membra Council on Foreign Relations
Bulgaria este o ţară-cheie pentru SUA, în ceea ce priveşte strategia pentru energie, după cum o demonstrează vizita secretarului de Stat american Hillary Clinton la Sofia, relatează agenţia Novinite.
UPDATE: Bulgaria va menţine moratoriul asupra exploatării gazelor de şist, a declarat, azi, premierul Boiko Borisov, într-o conferinţă de presă alături de Hillary Clinton, relatează Agerpres. Borisov a spus că a discutat acest subiect cu oficialul american. “Am subliniat că protecţia mediului şi menţinerea naturii noastre într-o stare bună pentru generaţiile următoare se află pe primul loc. De aceea, şi moratoriul impus asupra exploatării gazelor de şist va rămâne, până când societatea nu va fi convinsă că această tehnologie este sigură şi nu pune în pericol mediul”, a afirmat Borisov.
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/31/a-doua-rosia-montana-gazul-de-sist-ce-ne-ar-putea-scapa-de-dependenta-de-rusi-este-dat-pe-mana-evreului-rockefeller/
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/30/basescu-boc-cedeaza-gratis-combinatele-energetice-si-transforma-in-sfarsit-romania-intr-o-colonie-deja-nu-mai-e-coruptie-in-cazul-lui-basescu-si-a-gastii-sale-este-inalta-tradare/
ATENTIE, INALTA TRADARE!

Contractele care se semneaza zilele/luna aceasta INSEAMNA PARAFAREA VAMZARII TUTROR RESURSELOR SUBTERANE ALE ROMANIA. Petrolul si gazul, aurul, argintul si celelalte zacaminte vandute pe doi bani de PD-L si PSD (stiti povestea cu petroul de pe vremea lui Nastase).
Asa nu se mai poate! Romani, treziti-va! Ortodocsilor, terminati cu fatalismul apocaliptic! Daca statea cu mainile in san si Sf. Stefan cel Mare si altii ca el, ca neam, acum am fi fost musulmani si bateati temenele pe covoras la strigatul mueziunului...
SOLUTIA: NATIONALIZAREA RESURESELOR ROMANIEI SI EXPLOATAREA LOR DOAR IN FAVOAREA CETATENILOR ROMANIEI, DE CATRE STAT! LUCRU CARE SA FIE STIPULAT PRIN CONSTITUTIE. CINE DA GRES, SA PLATEASCA CU CAPUL!
Solutie: infiintarea unui partid cu o platforma crestin-ortodoxa, care sa atraga cei mai morali oameni si nu securistii si masonii, prinsi in hora, ca acum... si instalarea unui guvern caruia sa-i pese de tara asta, sa iubeasca pe Dumnezeu si neamul.
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/29/parintele-justin-pana-nu-vom-avea-un-conducator-cu-frica-lui-dumnezeu-care-sa-tina-drept-predania-bisericii-nu-vom-putea-iesi-din-criza-actuala/

DAR TRAGEDIA TRADARII BASISTE SI-O ASUMA BASESCU, PD-L-UL SAU TOT PROSTIMEA, ADICA NOI???: http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/28/basescu-sustinatorul-sionismului-mondial-a-cerut-asumarea-tragediei-holocaustului-de-catre-romania/
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/28/capcana-pentru-nationalisti-ion-coja-nu-se-dezice-de-masonerie-iar-proiectul-sau-politic-intitulat-lista-nationala-nu-exclude-participarea-masonilor/
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/27/de-unde-va-da-romania-banii-inapoi-la-fmi/

DATI MAI DEPARTE!

sâmbătă, 11 februarie 2012

SINUCIDEREA EUROPENILOR, interviu cu Neagu Djuvara




Neagu Djuvara s-a nascut in 1916 la Bucuresti si provine dintr-o familie boiereasca foarte activa in mediul politic si universitar romanesc.
- A fost ranit la Odessa in 1941 si, in 1947, hotaraste sa ramana la Paris, fiind invinuit in procesele regimului comunist. Nu si-a putut intalni mama vreme de doua decenii. Dupa 43 de ani de exil se intoarce la Bucuresti, in februarie 1990, unde continua sa traiasca pana in prezent.
- Este licentiat in litere (1937) si doctor in drept (1940) la Sorbona. In 1972 devine doctor docent la Sorbona cu o teza de filozofie a istoriei pentru care primeste, in 1976, un premiu pentru istorie al Academiei Franceze.

- A lucrat la Europa Libera si a activat in mai multe organizatii ale exilului romanesc. Vreme de 23 de ani a fost consilier diplomatic in Republica Niger. Din 1991 a devenit profesor asociat la Universitatea din Bucuresti.

- A publicat mai multe carti in limba franceza si limba romana. Este autorul best-seller-ului “O scurta istorie a poporului roman, povestita celor tineri”


SINUCIDEREA EUROPENILOR, interviu cu Neagu Djuvara


V.M.: Prin urmare se schimba in bine mersul istoriei ?

Neagu Djuvara: Daca modelul este Imperiul Roman spre sfarsit, cand nu existau razboaie decat la periferie, intr-adevar semanam cu acesta. Dar ce ma ingrijoreaza pe mine este ca am intrat deja intr-un nou Ev Mediu. Adica, moare definitiv civilizatia occidentala. Incet, dar sigur.

V.M.: Care sunt simptomele ?

Neagu Djuvara: Simptomele le simtim deja demult, printr-o dezordine morala care nu a existat niciodata. Va dau un singur exemplu: tineretul care se revolta astazi nu are absolut nici un ideal. Nu se revolta pentru un ideal, se revolta ca sa darame. Asta inseamna ca s-a stricat ceva. Tineretul, care in general trebuie considerat ca purtator de idealuri viitoare, chiar gresite, asa cum a fost cu comunismul, astazi nu mai are nici un ideal...

Al doilea simptom nevazut pana acum: bizareria cu marea cotitura in arta si gandire (care in general se petrece cu zeci sau sute de ani dupa ce a cazut un imperiu) in civilizatia occidentala a inceput intre 1905-1913, deci inainte de ivirea imperialismului american. De exemplu, in sculptura, Brancusi al nostru rupe complet traditia care merge de la Michelangelo la Rodin. La fel in muzica, unde dodecafonia, scoala de la Viena si Bela Bartok, toate sunt complet in ruptura cu marea muzica de la Monteverdi si pana la Debussy. In toate domeniile artei si gandirii avem un viraj brutal la inceputul veacului 20. Acesta ar fi semnul ca incepem un nou Ev Mediu.

Asta inseamna ca hegemonia americana , care asigura un fel de pace mondiala, nu va dura cinci secole precum imperiul roman, ci probabil doar o suta de ani. Ganditi-va ca doar pe parcursul unui secol Europa va deveni metisa. Mie imi este clar ca indo-europenii se sinucid incet, dar sigur. Adica nu mai fac copii, nu mai au nici o ambitie. De zeci de ani. Noi nu suportam un "atac" al lumii a treia. Dimpotriva, noi am creat un gol, pe care cei din lumea a treia, extrem de prolifici, vin sa-l umple.

V.M.: Și idealul Uniunii Europene ?

Neagu Djuvara: Tinerii nu prea stiu ce este idealul european. Tinerii nu intrevad ce poate sa fie o Europa Unita. Nici eu nu o vad unita deloc, nu o vad cu un guvern si un presedinte. Mai cu seama daca intra si Turcia, atunci Europa avorteaza.

V.M.: Sunteti foarte pesimist. Atunci ce viitor are civilizatia europeana care a dominat lumea vreme de cateva secole ?

Neagu Djuvara: Tocmai de aceea este menita sa dispara. Asta este o lege universala. Cand ai avut atata splendoare de creativitate in stiinta si arta, precum si putere economica si politica ca sa te intinzi pe intregul glob terestru, trebuie sa platesti prin disparitie.

V.M.: Va disparea si Romania, impreuna cu civilizatia europeana ?

Neagu Djuvara: Bine inteles. Daca noi am intrat atat de tarziu intr-o hora care se strica, ne stricam impreuna cu ea. Asta e clar.

V.M.: Trebuia sa nu intram in hora asta? Avem vreo sansa de scapare ?

Neagu Djuvara: Nu, nici una. Dimpotriva. Putinul de creativitate care ne ramane il vom dezvolta tot in sanul Europei. De cele mai multe ori, inca din trecut, talentele noastre cele mai mari nu s-au putut manifesta decat in strainatate. Este ca un fel de blestem asupra acestei tari. Incepand de la Cantemir, pana la Eliade si Cioran, toti s-au remarcat in strainatate.

V.M.: In astfel de conditii, de ce sa mai ramana tinerii romani in tara ?

Neagu Djuvara: Tocmai, nu numai ca ii sfatuiesc sa stea aici, dar ii rog pe cei care sunt stabiliti deja in strainatate sa se intoarca, in masura posibilului, pentru a crea o noua elita intelectuala, care s-o inlocuiasca pe cea de-acuma.

V.M.: De ce s-ar intoarce intr-o barca a carei scufundare tocmai ati descris-o ?


Neagu Djuvara: Dar barca noastra nu se duce mai la fund decat restul Europei, asa ca mai bine sa se scufunde cu barca noastra decat cu cea germana sau franceza...

V.M.: Ce ati facut pe 1 Decembrie, de ziua nationala a Romaniei ?

Neagu Djuvara: Am dat interviuri zicand un lucru care supara pe mai t
oata lumea: ca nu sunt de acord cu alegerea lui 1 Decembrie ca sarbatoare nationala. In primul rand, nu este bine sa modifici la fiecare schimbare de regim o sarbatoare nationala. Am avut timp de aproape un veac 10 Mai, care este ziua independentei tarii. Prin urmare, data intrarii Romaniei in concertul european. Ca 10 Mai a coincis cu venirea printului Carol, ceea ce i-a facut pe acei domni din 1990 sa se teama, inteleg. Dar, pe de alta parte, 1 Decembrie nu este data Romaniei mari. Este data cind doua provincii, Transilvania si Banat , au cerut sa intre in Regatul Romaniei. Cu doua zile inainte ceruse Bucovina . Cu sase zile inainte ceruse Basarabia. Si toate patru au fost acceptate de seful statului, adica de Regele Ferdinand, la 24 Decembrie. Deci data cand s-a nascut Romania Mare este 24 Decembrie, nu 1 Decembrie !

Pe de alta parte, mai exista un motiv foarte practic. O sarbatoare nationala e bine sa fie tinuta intr-un anotimp cu soare, in care vremea sa te indemne la bucurie, oamenii sa poata dansa in strada. Ce te faci la 1 Decembrie, cand se vad aburii vorbitorilor iesind din gura si cand bietii ostasi ingheata ?

V.M.: V-ati intors in Romania dupa 45 de ani de exil, in februarie 1990. Ati scris ca in primele zile petrecute la Bucuresti v-ati tot intrebat: "Ce cauti aici, Neagule ?". Ati aflat raspunsul la intrebare ?

Neagu Djuvara (rade limpede si cu pofta): Culmea este ca risc sa imi pun intrebarea si dupa 19 ani. Din cand in cand imi pun inca intrebarea asta si astazi. Dar constatand cu cata caldura sunt primit de tineret, consider ca nu m-am intors degeaba in tara.
Cand am intocmit aceasta mica lucrare facuta in graba si sub indemnul altora, caci nu am avut personal intentia sa scriu "Scurta istorie a romanilor povestita celor tineri", ea s-a vandut in 39.000 de exemplare. Iar cand m-am oprit la o farmacie, un domn foarte amabil mi-a spus: "Ma iertati ca ma adresez Dumneavoastra, dar doream sa va multumesc. Am o fiica la liceu care avea o totala inapetenta pentru istorie; i-am cumparat cartea Dumneavoastra si de atunci e pasionata de istorie". Acestea sunt lucruri care ma bucura si imi dau seama ca, totusi, nu am venit degeaba in Romania.

V.M.: Sunteti patriot ?

Neagu Djuvara: Patriot ? Asculta (pufneste furios). Nu merit sa-mi fie pusa o asemenea intrebare. Se intorcea cineva care nu e patriot ? Sotia mea, care e frantuzoaica, cand a vazut ce fac in Romania a spus: Trebuie sa ai patriotismul bine insurubat in cap ca sa suporti sa traiesti acolo.

V.M.: De 19 ani tot suportati. Mai suportati mult ?

Neagu Djuvara: Pai da. Voi suporta pana la moarte, asta e clar. Vreau sa fiu inmormantat aici. Dar mi-as dori sa mor pe un vapor. Cand nu voi mai putea sa scriu am sa incerc sa-mi gasesc un loc pe un vas cu panze care face inconjurul lumii. Atunci, daca mori pe drum, te arunca in mare. Sa terminam cu povestile acelea cu inmormantari complicate, cu alaiuri si cu discursuri.

Din pacate (si in context expresia este cu adevarat potrivita), Europa de maine va apartine arabilor si tiganilor. De aceea consideram ca cea mai grava crima facuta impotriva europenilor de bastina si a culturii europene este deschiderea larga a portilor Europei hoardelor barbare si hamesite de foame din Asia si Africa, hoarde care vor transforma Europa crestina, civilizata si prospera de astazi in Euro-Indo-Arabia de maine, in care urmasii nostri vor putea, probabil, supravietui pentru cateva generatii in rezervatii...
Iar noi, europenii de rand, stam cu bratele incrucisate si ne vaicarim de toate ticalosiile care se petrec sub soare fara a intreprinde nimic. Asa incat ne meritam soarta, spre rusinea noastra, a tuturor !

marți, 7 februarie 2012

HG 69/2012- valabila pe durata nedeterminata ! - by anonymous




Art. unic. Începînd cu data de 01. 01.2012 Guvernul României ofera slujbe gratuite tuturor somerilor. Slujbele vor fi oficiate de preoti, episcopi, arhiepiscopi si de Preafericitul, presedinte al României.

Masuri anticriza:

1. Reangajarea obligatorie a pensionarilor pentru a putea finaliza marile realizari incepute in Epoca de Aur: Canalul Dunare – Marea Neagra , Dunare-Bucuresti, constructia unei noi Case a Poporului etc.

2. Impozitarea consumului de hartie igienica in functie de straturi, deoarece in asa vremuri cacacioase nu se poate trece cu vederea un asemenea potential . Cei care nu manânca nimic si in consecinta nu "produc" vor plati un impozit forfetar.

3. Taxa pe aer la un nivel de 0,04 euro/mc consumat. Numarul de mc consumati va fi stabilit de catre specialistii Guvernului impreuna cu Medicii de familie, in functie de capacitatea pulmonara a fiecarei persoane. Astmatici au reducere de la 25% pina la 100% in cazul cind se opresc din respirat mai mult de 15 minute.

4. Impozitarea pe kilogram. Orice roman peste 35 de kg este un "gras nesimtit '', pe principiul lui Basescu " slabutul il duce in spate pe cel gras ".

5. Taxa pe "vanturi trase", ca prea s-au obisnuit romanii sa-si dea aere. Se vor monta detectoare la fundul fiecarui contribuabil care vor inregistra numarul vanturilor trase, intensitatea sunetului, intensitatea mirosului. Taxa va adauga 24% la factura de gaz si va fi obligatorie ca taxa "radio -Tv" de pe factura de curent.

6. Taxa pe a doua limba vorbita. Daca au bani si timp sa invete o alta limba in afara de romana, sa le fie rusine si sa plateasca pentru asta, pentru ca sigur o fac intentionat ca sa poata pleca din tara . Taxa va fi de 50 % din valoarea totala a alocatiei care a primit-o persoana respectiva pina la virsta de 18 ani de la stat. Sunt scutiti de taxa ungurii din Harghita, Covasna si Mures deoarece ei oricum nu stiu decit ungureste deci nu se pune problema ca ar sti mai mult de o limba.

7. Orice barbat care are mai mult de 124.899 de fire de par va plati o taxa pe fir de par echivalent a 10 euro / 1000 fire de par . Peste 20000 de fire in plus se va considera ca ai un alt cap si se va impozita dublu. Cei cu chelie proeminenta si /sau cu suvita peste chelie sunt scutiti.

8. Persoanele care isi rod unghiile vor achita TVA care va fi calculat la 100 de grame de unghii la un pret care va fi stabilit de catre guvern deoarece consuma un aliment si e normal sa plateasca.

9. Persoanele cu dizabilitati care umbla in carucioare pe strazi (scaune electrice, conform D-rei Elena Basescu) vor achita taxa de drum ca orice autovehicul. Cei care nu au carucioare electrice, ci din acelea impinse de o persoana (insotitor cu retributia micsorata cu 15%) vor plati "taxa de atelaj impins/tras de animal de povara" (bou/vaca in cazul nostru). Daca vor fi prinsi cu taxa neplatita, li se va confisca caruciorul si vor fi trimisi acasa pe jos.

10. Taxa de caldura pentru vara deoarece orice cetatean care tine geamul deschis primeste gratuit incalzire prin bunavointa Sfantului Guvern si nu este normal. Astfel pentru fiecare geam deschis vara, la caldura peste 18 grade se va plati o "taxa de geam deschis" in valoare de 12 euro/geam. La mai mult de 3 geamuri deschise se va considera a doua casa si se va impozita dublu. Pentru geamurile inchise se va acorda o reducere de 50% dar numai pina la 24 de grade.

11. Sugarii si bebelusii care folosesc pampers (nesimtitii!!!) vor plati o taxa de poluare in functie de gradul de periculozitate care il prezinta fiecare din reziduurile acumulate in scutec. Pentru stabilirea gradului de periculozitate in care se incadreaza fiecare bebelus se vor trimite obligatoriu pina la 1 iulie 2011 pentru fiecare copil intre 0 si 2 ani mostre din "produsul" rezultat si acumulat in pampersi la sediul Guvernului pentru a fi analizate. Ulterior fiecare parinte va primi acasa o declaratie de impozitare pe care o va achita in 24 de ore la cea mai apropiata agentie CEC.

12. SI NU IN ULTIMUL RAND, TAXA PE PROSTIE , CA SUNTEM ATAT DE PROSTI SI ÎI RABDAM SA-SI BATA JOC DE NOI !!!

13. Se va elimina impozitul pe venit in 2 faze. In prima faza se va elimina venitul ...

sâmbătă, 4 februarie 2012

Basescu & Boc cedeaza gratis combinatele energetice si transforma, in sfarsit, Romania intr-o colonie. Deja nu mai e coruptie in cazul lui Basescu si




Abia daca s-a scris sau s-a vorbit zilele astea printre sinistratii de prin zapezi si discursuri populiste despre un subiect de o gravitate extrema – Basescu, Boc & Co. pregatesc discret, dar cu mare iuteala de mana, lovitura de gratie pe care o vor aplica in urmatoarele luni poporului roman. Cu alte cuvinte vor sa dea aproape gratis unor “investitori strategici” toate companiile profitabile si/sau strategice aflate inca, dupa 22 de ani de jafuri sistematice, de stat, in portofoliile Ministerului Economiei si Ministerului Transporturilor. Va prezentam mai jos lista intreprinderilor care vor fi date gratis (“cu discount semnificativ”, potrivit formularii Ministerului Economiei) asasinilor economici din jurul clicii mafiote FMI-BM care a pus stapanire pe Romania prin intermediul cuplului Basescu-Isarescu si a acolitilor acestora.
Va rugam sa remarcati termenele stranse pentru “privatizarea” perlelor coroanei, care va avea loc, hoteste, un fel de alba-neagra in ultimele luni de mandat. Cele privatizate integral vor fi oferite prin negociere directa, deci fara licitatie, unor “investitori” alesi pe spranceana.
Practic, toate intreprinderile profitabile construite de poporul roman in zeci de ani sunt date acum gratis unor asasini economici internationali de un presedinte ilegitim, care nu reprezinta in niciun caz interesele poporului roman.
Calendarul listarilor pe bursa a pachetelor de actiuni ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei. Date limita – aprilie, iunie, octombrie, decembrie:
• OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012
• Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012
• Transgaz - Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012;
• Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012;
• Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012
• Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.
Calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei:
• Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012
• CUPRU MIN: privatizare integrala in prima parte a anului 2012
• Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012
• Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele luniioctombrie 2012
• Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
• Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
• Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
Despre companii, pe scurt:
Primul grup de companii gestioneaza resursele energetice ale Romaniei. Vorbim aici de resurse de petrol, de gaze si de energie electrica.
Toate aceste companii sunt extrem de profitabile, mai ales in contextul crizei energetice care se prefigureaza in urmatorii ani.
Sa pierzi controlul asupra resurselor energetice ale tarii in acest moment echivaleaza cu o crima in masa. Si acesta nu este un eufemism.
Exista deja precedentul Petrom si instrainarea pe nimic a resurselor de petrol si capacitatilor de rafinare ale Romaniei, cu efecte dezastruoase asupra consumatorilor, soferilor in acest caz, care au putut vedea pe pielea si pe buzunarul lor ce inseamna monopolul asupra resurselor energetice. Pretul carburantilor in acest caz, a ajuns pana la cer fara ca cineva sa poata interveni in vreun fel.
De ce? Pentru ca se poate, pur si simplu! Ce ni s-a intamplat cu carburantii ne asteapta cum cu gazele si cu energia electrica. Numai ca, de data asta, efectele vor fi mult mai profunde si mai grave pentru ca vor afecta mase mari de oameni adusi intre timp la sapa de lemn.
Aceste societati sunt falimentate in mod deliberat printr-un management defectuos si corupt din mai multe motive:
- pentru a se justifica privatizarea lor- pentru a putea fi vandute ulterior pe nimic- pentru a intretine mitul ultrademonetizat al “baietilor destepti”- pentru a fi mulse de camarilla politica
In conditiile unui management independent de mocirla politica actuala aceste companii ar putea fi extrem de profitabile chiar si cu un management de nivelul aceluia al unui butic. Vorbim practic de companiile care exploateaza, produc si “transporta” energia electrica si gazele in acesta tara. Vorbim de Hidroelectrica si de Nuclearelectrica, care produc cea mai ieftina energie din tara din apa si energie nucleara si de o infrastructura construita in zeci de ani de poporul roman.
Al doilea grup de companii reprezinta crema industriei chimice din Romania, cu aplicatii in numeroase domenii (Oltchim), cea mai mare exploatatie de cupru din Europa (Cupru Min), companii care produc si furnizeaza energie electrica, cum ar fi Electrocentrale Bucuresti pentru Capitala dar si complexele energetice Oltenia si Hunedoara care furnizeaza energie electrica produsa din carbune si care pot avea adevarate pozitii de monopol in conditii de seceta cand Hidroelectrica si chiar Nuclearelectrica isi reduc drastic acivitatea si cand multe unitati sunt oprite din cauza debitelor scazute ale raurilor.
De ce sunt privatizate:
Este simplu! Pentru ca sunt apetisante. Pentru ca se poate. Pentru ca asasinii economici care graviteaza in jurul clicii Basescu, Boc, FMI, CE, BM au pus ochii pe ele. Pentru ca odata cu privatizarea acestor companii, care au pozitii de cvasimonopol, se ia prizoniera o intreaga tara care va fi prinsa ca intr-un lagar si va fi complet dependenta de sefii ei straini care le pot creste sau scadea pretul la gaze sau la curent electric sau chiar le pot opri gazele sau lumina dupa bunul plac.
De ce ni se spune ca sunt privatizate:
Pentru ca ar fi nevoie chipurile de un investitor strategic care sa retehnologizeze aceste companii. Numai ca acestea sunt atat de profitabile incat nu au nevoie de niciun asa-zis investitor. Au nevoie doar sa fie lasate in pace. Sau, pentru a scapa de asa-numitii “baieti destepti” in fond capusele politice legate ombilical de asa-numitele partide politice, care le-au finantat de-a lungul timpului.
In ceea ce priveste asa numita retehnologizare cu care a venit investitorul strategic nu trebuie decat sa urmarim cazul Petrom, o companie vanduta pe nimic unui asa numit investitor strategic care apoi nu a facut altceva decat sa exploteze rezervele de petrol si sa inchida pur si simplu combinatul Arpechim Pitesti. Cam la asta s-au rezumat investitiile OMV.
La polul opus avem cazul Ungariei al carei premier patriot si responsabil, Viktor Orban, a negociat dur cu rusii pentru preluarea celor 20% din actiunile MOL vandute anterior tot la “sugestia” binevoitoare a UE intr-un exces de febra a privatizarilor cu orice pret.
Comunicatul halucinant al OPSPI:
“Modalitatile de privatizare ale companiilor mentionate vor fi recomandate de catre consultantii de privatizare desemnati in baza contractelor, in urma realizarii unor analize diagnostic vizand aspecte juridice, tehnice, financiare, comerciale, resurse umane si de mediu”, precizeaza OPSPI.
In ceea ce priveste oportunitatea privatizarii companiilor de stat intr-o perioada dificila pe plan international, reprezentantii OPSPI spun ca intregul proces va tine cont de realitatea pietelor.
“Potrivit prevederilor din noul proiect de Scrisoare de Intentie aferenta Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International, privatizarea acestor companii se va realiza printr-un proces care va tine cont de realitatea pietelor si care se va desfasura cu consultarea reprezentantilor FMI si ai CE. Consultantii de tranzactie vor avea sarcina de a elabora rapoarte de evaluare si de a recomanda si justifica pretul la care se ofera actiunile in vederea incheierii unor tranzactii de succes”, mai precizeaza OPSPI.
Nu s-a incercat nicio clipa eficientizarea lor:
Aceste companii cu un potential de dezvoltare imens au fost tinute intentionat in acesta stare de precaritate. Nu s-a incercat nicio clipa eficientizarea lor. Nu s-a incercat nicio clipa sa fie aduse la conducerea acestora echipe de management profesioniste si, mai ales, nu s-a dorit ca ele sa fie profitabile. Si, cu toate acestea, aceste companii au reusit sa se mentina ani de zile pe linia de plutire tocmai pentru ca au o mare valoare intrinseca.
Cum sunt privatizate:
Financial Times compara recent vanzarea acestor companii importante pentru economia romaneasca cu situatia unui bogatas care, ajuns, la limita resurselor, isi vinde argintaria din casa. Nimic mai adevarat. Numai ca acesta vanzare este, de fapt, o simpla donatie, o schimbare de proprietar.
Sunt cele mai interesante societati care au mai ramas de furat in Romania, de care nici macar lacustele rosii PSD-iste nu au indraznit sa se atinga. In plus, bursele sunt la pamant in acest moment iar vanzarea unor pachete de actiuni pe bursa echivaleaza cu un adevarat cadou facut asa-numitilor investitori.
Cine le vrea atat de tare:
Exista un interes crescut venit din partea unor concerne din SUA si Europa, apropiate FMI, CE si BM. Aceste concerne fac presiuni extraordinare pentru vanzarea acestor pachete de actiuni.
De ce sunt vandute pachete de 15%? Metoda “calului troian”
Un pachet de 15% este suficient de mic pentru a induce opiniei publice imaginea ca statul inca controleaza aceste companii, insa suficient de mare pentru ca pachetul majoritar de actiuni sa fie preluat de catre “investitor” dupa una-doua majorari succesive de capital la care statul, evident, nu va participa.
Participatia “investitorului” va creste apoi la 30% iar apoi la 50-60%. Acest model a fost “brevetat” in cazul Petrom sau in cazul Fondului Proprietatea unde statul era initial proprietar.
In cazul Petrom, statul a pastrat initial un pachet de actiuni de 40%, insa dupa cateva majorari succesive de capital, participatia s-a diminuat pana la 9%, statul roman pierzand, astfel, o sursa extrem de importanta de venituri in conditiile in care valoarea actiunilor companiei a crescut fantastic pe fondul crizei energetice.
Mai mult, Guvernul este umilit acum in incercarea de a-si vinde pe bursa si ultimele actiuni la Petrom pentru ca acest caz déjà nu mai are miza. Jocurile sunt déjà facute iar proprietarul este bine stabilit.
In cazul Fondului Proprietatea, care a fost creat, de fapt pentru despagubirea fostilor proprietari, jaful a fost si mai mare. In cadrul acestui fond au fost incluse actiuni la companii foarte apetisante (multe si din lista de mai sus). De la o detinere initiala de 100%, statul a ajuns la 80%, apoi la 40%, prin majorari succesive de capital ale actionarului minoritar la care statul nu a participat, pentru ca acum sa nu mai detina nimic la Fondul Proprietatea. O alta teapa data fostilor proprietari care isi asteapta despagubirile si acum, dupa mai bine de 20 de ani.
De vanzare “cu discount” in cele mai proaste conditii de piata:
Sa vinzi perlele coroanei in aceste conditii de piata echivaleaza cu o crima indreptata impotriva poporului roman. Orice guvern cat de cat responsabil ar fi amanat aceasta decizie asteptand conditii de piata mai bune. Nu si cuplul Basescu-Boc! Presati de creditorii internationali, acestia trebuie sa urmeze docili agenda acestora si sa vanda ACUM! In orice conditii! Ca si cum ridicolul nu ar fi suficient de mare, Basescu, inspirat de esecul listarii Petrom, vrea sa vanda acum chiar si cu discount.
Industria, pe taraba, cu discount:
Actiunile cuplului Basescu-Boc sunt de-a dreptul ostile la adresa poporului roman. Nu numai ca vanzarea actiunilor are loc in cele mai nefavorabile conditii de piata, insa acestea sunt vandute chiar “cu discount” ca la mall, numai sa fie vanduta odata. In acest sens, OPSPI da un comunicat care suna cam asa: “sunt urata, bolnava si saraca, dar vreau sa ma castoresc acum!”. Efectul: transferul de proprietate gratis din proprietatea poporului roman in cea a bancherilor internationali, prietenii lui Basescu.
Pretul, stabilit de consultanti. Basescu se spala pe maini:
Consultantii alesi pe spranceana pentru aceasta privatizare fac parte din marea finanta internationala, mult blamata in toata lumea, precum J.P. Morgan sau Goldman Sachs. Acestia vor “recomanda” pretul de vanzare dupa o analiza a “realitatilor economice”. Practic, acesti consultanti ii vor spune lui Basescu la ce pret trebuie sa vanda aceste actiuni chiar prietenilor lor apropiati de FMI, probabil, unul derizoriu. Iar Basescu, dupa mintea lui, se va spala pe maini, pasand reponsabilitatea asupra consultantului.
Inselaciunea la adresa poporului roman, premiza pentru o viitoare renationalizare:
In orice sistem de drept, un bun dobandit prin inselaciune, prin doll adica, trebuie returnat proprietarului initial. In aceasta situatie tentativa de furt este mai mult decat clara iar presiunile pentru vanzarea in acest moment, pe ultima suta de metri, de catre un Guvern corupt si ilegitim, sunt dovedite. In aceste conditii, cu siguranta aceste intreprinderi vor reveni poporului roman. Trebuie sa se intample asa.
Responsabilitatea este individuala:
Exista un precedent istoric. Unul dintre capetele de acuzare in procesul lui Nicolae Ceausescu a fost subminarea economiei nationale. Pare hilar astazi cand ne gandim ca, chiar sub mandatul lui Ceausescu, au fost construite aceste intreprinderi. Pentru aceasta acuzatie, puerila, de altfel, Ceausescu a fost executat si i s-a confiscat intreaga avere! Mai mult ca sigur ca gasca ilegitima care a vandut Romania in doar doua mandate va avea o soarta similara. Mai devreme sau mai tarziu.
De data acesta raspunderea este individuala! Cu atat mai mult ca, in cazul lui Basescu, au existat semnale ca ar putea fi un agent infiltrat (activitatea sa la Anvers l-a expus riscului recrutarii de catre agentii straine) la varful statului inca de acum 20 de ani cand sefii lui de afara i-au ordonat sa lichideze flota maritima, o concurenta redutabila pentru ei in acele vremuri. Si, s-a conformat rapid. Dupa 20 de ani a primit ordinul sa dea lovitura de gratie Romaniei si sa transforme tara intr-o colonie. Si, de asemenea, s-a executat rapid.
Manipularea penibila:
In interventiile sale televizate, la saptamani dupa inceperea protestelor impotriva sa, Basescu ne-a vorbit despre fluturi, baloane si alte bazaconii. Nu a scos un sunet, insa, despre jaful pe care l-a pus la cale. S-a gandit probabil, ca nu-i intereseaza pe romani pe mana cui ajunge energia tarii. A tinut, insa, sa precizeze ca nu a gresit nimic pana acum, ca a facut doar ce a trebuit sa faca. Pusa in acest context, declaratia sa este halucinanta!
Lipsa de consultare a poporului:
Orice guvern responsabil n-ar fi privatizat in nicio situatie intregul sistem energetic al tarii. In cel mai rau caz, supus fiind la presiuni externe, ar fi organizat un referendum pe aceasta tema extrem de importanta pentru viitorul Romaniei. Nu, in schimb, cuplul Basescu-Boc a preferat sa joace alba-neagra cu poporul roman si sa profite de lipsa lui de atentie. Pana acum!
Mesajul presedintelui in primul discurs dupa demonstratiile impotriva sa. No comment:
“S-a creat impresia falsa ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani in relatia cu institutiile statului. Pentru romani, obligatia presedintelui de a-i reprezenta continuu e unul din imperativele majore, fiind vorba de un preedinte ales direct. As vrea ca romanii sa inteleaga ca imi e extrem de clara situatia in care se afla. Stiu c masuri precum cresterea tva, reducerea salariilor bugetare, restructurarea sectoarelor bugetare, introducerea contributiilor pentru sanatate la pensiile de 750 de lei i-au facut sa iasa in strada ca urmare a traiului greu. Stiu in acelasi timp ca aceeasi abordare o au si milioane de romani care n-au iesit in strada. E clar pentru mine ca prima obligatie e aceea de a restabili legaturile de incredere intre mine si acea parte a populatiei care si-a pierdut increderea in presedinte.“
Mass-media vanduta si cumparata:
Probabil ca abia daca ati vazut cate o relatare palida in presa despre acest adevarat jaf care ni se pregateste. Ne-am fi asteptat la dezbateri furtunoase pe acesta tema si la mii de articole scrise. In schimb, nimic!
Televiziunile au profitat de zapada ca sa ne manipuleze si sa ne impuna false probleme, nu inainte de a analiza pe toate partile discursurile penibililor Ponta si Antonescu. Jaful din energie nu este interesant. Nu e de mirare ca actionariatul majoritatii televiziunilor apartine cam aceleiasi minoritati etnice, care vrea ca acesta alba-neagra in care perdantul este poporul roman, sa aiba succes.
Studiu de caz – Romgaz – Transgaz:
Comunicate Ministerul EconomieiBucureşti, 24 ianuarie 2012
COMUNICAT DE PRESĂ
În data de 24 ianuarie 2012, a avut loc deschiderea Ofertelor Financiare ale Ofertanţilor care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate şi ale căror Oferte Tehnice au întrunit punctajul minim precizat prin Caietul de Sarcini, în cadrul procesului de selectare a Intermediarului Ofertei Publice Secundare Iniţiale de vânzare a pachetului de acţiuni emise de S.N.G.N. ROMGAZ S.A., reprezentând 15% din capitalul social existent al societăţii, derulat de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (O.P.S.P.I.), pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, si anume:
- Consortiul format din:
o Erste Group Bank AG,o Goldman Sachs International, o Banca Comerciala Romana,o Raiffeisen Capital & Investment- Consortiul format din:o B.R.D. – Groupe Societe Generale,o Citigroup Global Markets Limited,o ING Bank N.V. London Branch,o Societe Generale,o ING Bank N.V. Amsterdam-Sucursala Bucuresti-Consortiul format din:
o Unicredit CAIB Securities Romania,o Unicredit Bank AG-London Branch,o Alpha Bank Romania,o Alpha Finance Romania,o BT Securities,o JP Morgan Securities Ltd.
Comisia numită prin ordin al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, împreună cu consultanţii care acordă serviciile de asistenţă juridică în cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civilă de Avocaţi „Salans, Moore şi Asociaţii” împreună cu Cabinetul Individual de Avocatură „Septimiu Stoica”, in urma punctajului total obţinut de către Ofertanţi, au declarat Ofertă câştigătoare cea a Consorţiului de intermediere constituit din Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International, Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Capital & Investment, acesta fiind declarat Ofertant selectat.
În perioada imediat următoare, vor avea loc negocieri cu Ofertantul selectat în vederea încheierii Contractului de intermediere.
Biroul de presă al MECMA
INFORMARE DE PRESA
Bucuresti, 25 ianuarie 2012: Astazi a avut loc semnarea contractului de intermediere cu Sindicatul de Intermediere constituit din RAIFFEISEN CAPITAL & INVESTMENT S.A., WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES şi BT SECURITIES S.A., ofertant selectat pentru intermedierea Ofertei Publice Secundare de vânzare de acţiuni a unui pachet de acţiuni de 15% emise de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş, derulată de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.
În perioada imediat următoare vor fi demarate serviciile financiare şi de consultanţă necesare pregătirii, derulării şi închiderii cu succes a Ofertei Publice Secundare de vânzare de acţiuni la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş.
Biroul de Presa al MECMA | BadPolitics

joi, 2 februarie 2012

Dragostea este o boală? de Vlad Stroescu




O stire socanta in EVZ.ro - Organizația Mondială a Sănătății a inclus dragostea în registrul maladiilor, fiind considerată o tulburare mintală.
Sursa: SHUTTERSTOCK

Pe lângă faptul că provoacă dependență, la fel ca drogurile, alcoolul sau jocurile de noroc, dragostea provoacă schimbări bruște ale dispoziției, insomnie, impulsivitate, dureri de cap și chiar reacții alergice.
Dragostea nu poate dura mai mult de patru ani, cred specialiştii mexicani, care consideră că starea mentală a unei persoane îndrăgostite poate fi comparata cu cea a unei persoane care suferă de o boală psihică gravă.




Așadar, dragostea nu a primit un cod, cum ni se spune în presă: codul F63.9 exista dinainte și e utilizat de psihiatri atunci când sunt în fața unei situații clar patologice din categoria respectivă pe care nu au cum să o clasifice altfel. Chiar dacă a existat vreo sursă pentru știrea asta (poate nu am căutat eu prea bine), ea a fost cu siguranță ciudat interpretată. Articolul românesc nu spune nimic de genul: “în anumite circumstanțe, obsesia față de altă persoană poate fi patologică”, nici “uneori suferința din dragoste poate fi prea mare” ci declară, la modul grosier și simplist, că “dragostea e o boală”. Sper că e evident pentru toată lumea că o asemenea afirmație este falsă. Nu, dragostea nu este o boală, ci o emoție omenească superioară, evoluată, unică. Multe animale sunt capabile de atașament, care este o emoție primară, înnăscută, doar oamenii sunt capabili de fenomenul mult mai matur, plenar și responsabil care este dragostea, dar nici măcar ei de la bun început, ci ca urmare a unui proces de maturizare a personalității. Nu cred nici măcar că are rost să facem exerciții de imaginație, de genul: ce s-ar întâmpla dacă mâine, toți cei ce vă iubesc ar fi subit “vindecați” de această “boală”, ca să demonstrăm enormitatea afirmației generice. Acum că am spus lucrul ăsta, putem să mai restrângem puțin aria de investigare. Poate că știrea respectivă nu se referă la dragoste în general, ci la îndrăgostire. Luat așa, articolul este mult mai țintit, și generază o imediată undă de aprobare în rândul cititorilor. Nu că ar conține mai mult adevăr științific, ci din cauza simpatiei imediate pe care toți o avem față de suferința din îndrăgostire, pe care toți am trăit-o, asta dacă suntem normali. La baza succesului știrii stă așadar un paradox: un fenomen universal uman, a cărui absență din viața cuiva pune mari semne de întrebare, e considerat o boală psihică. Sunt menționate chiar și cauze biochimice: “Cercetătorii au observat că la aceștia, nivelul de serotonină (substanță responsabilă cu fericirea) din creier este scăzut, asemănător cu al celor care suferă de tulburări obsesiv-compulsive. ” (sursa aici) Așadar, cercetătorii au descoperit și substanța care stă la originea fericirii. Oare ce s-ar întâmpla dacă ne-am apuca să consumăm toți suplimente alimentare de serotonină? Dacă s-ar pune, de exemplu, serotonină în apa de la robinet. Am fi oare fericiți, neîndrăgostiți și ne-obsesivi-compulsivi? Din păcate, nu. În afară de o posibilă diaree (serotonina are diverse roluri și în tubul digestiv), nu s-ar întâmpla mare lucru. A spune că serotonina este fericire este la fel de simplist și grosier ca a spune că dragostea e o boală. Nu știu dacă există persoane care iau asemenea afirmații ca atare. Ar putea însă să existe persoane care să dea crezare faptului că niște oameni de știință sau medici serioși ar putea fi cei care cred în asemenea afirmații. Lucru care mă afectează direct, pentru că întărește prejudecata conform căreia psihiatrii sunt niște autosuficienți care habar nu au de subtilitățile vieții umane, încercând cu orice preț să reducă totul la o medicalizare biologică sterilă. Și nu e singurul efect nociv al unui articol precum cele citate mai sus. În zilele noastre, articolele de presă nu se limitează la a reflecta realitatea (mai mult sau mai puțin distorsionat). Ele creează realitate. O realitate culturală, dar cât se poate de palpabilă, și uneori mai strălucitoare și mai puternică decât realitatea inițială. Dacă presa va susține în mod sistematic și îndelungat cum că dragostea este o boală, atunci, la limita extremă, dragostea va tinde să devină o boală. Ei, nu e chiar așa, dar uite că pot să mă joc și eu cu supra-simplificări :) Ceea ce trebuie noi să facem, atunci când ne întâlnim cu suprasimplificări, este să încercăm măcar să dezgropăm fragmentele de adevăr de la care s-a pornit. Este îndrăgostirea un fenomen biochimic? În mod sigur este ȘI un fenomen biochimic. Tot ceea ce înseamnă viață este fenomen biochimic. În ce măsură putem explica lucrurile exclusiv prin biochimie, este un subiect pentru o însemnare viitoare. Cert este că există studii extrem de serioase despre biologia îndrăgostirii. Găsiți unul dintre ele aici. Din el aflăm despre rolul ariei tegmentale ventrale drepte, al nucleului caudat postero-dorsal și al sistemului dopaminic de motivație, investigate prin imagistică cu rezonanță magnetică funcțională, și alte asemenea lucruri care nu prezintă, sigur, atracția unui articol de două paragrafe din presa centrală, nici nu pretind că sunt un adevăr absolut, dar reprezintă cea mai bună încercare cinstită a omului de a se apropia de adevăr din direcția biologică. Că metabolismul serotoninei la nivelul creierului este modificat, atât în îndrăgostire cât și în unele tulburări psihice, pare să fie de asemenea adevărat, dar nu la modul “e prea puțină serotonină”, ci în moduri mult mai complexe și mai subtile. Este îndrăgostirea automat patologică? Având în vedere că toți ne îndrăgostim, și că e foarte bine că o facem, nu, nu e patologică. Poate îndrăgostirea să fie patologică? Din păcate, poate să fie, în anumite cazuri. Clasificările internaționale ale bolilor încearcă mereu să găsească categorii de boli, adică să delimiteze clar niște entități patologice. În ceea ce privește psihicul uman, adesea problema trebuie pusă nu doar categorial, ci dimensional. Există o continuitate între fenomenele psihice normale și cele patologice. Cu toții putem fi temători, dar la un moment dat anxietatea ne poate strica viața: atunci avem de-a face cu o “tulburare psihică”. Exact la fel stau lucrurile cu îndrăgostirea. O obsesie este definită ca o idee ce se impune minții noastre, o acaparează, dar produce suferință și am vrea să dispară. Îndrăgostirea nu este în mod normal o obsesie, pentru că, deși persoana de care ne-am îndrăgostit ne acaparează toate gândurile, acest lucru este adesea plăcut și ni-l dorim din plin. Când nu mai e plăcut, când ne strică viața, când am dori să ne putem gândi și la altceva, dar nu reușim, atunci îndrăgostirea produce o suferință acută. Chiar și acest lucru poate fi normal: toți am fost probabil respinși de persoane de care ne îndrăgostisem, măcar o dată în viață. Toți am fost “bolnavi din dragoste”. Dincolo de o anumită limită, lipsa de control asupra propriilor sentimente poate deveni patologică, și un psihiatru poate să fie de ajutor. Alteori, ajutorul lui e chiar obligatoriu. Știm că limita asta a fost depășită atunci când suferința este prea mare pentru a mai putea fi suportată, sau când apar idei de suicid, sau când viața persoanei în suferință este profund schimbată și afectată. Pentru că îndrăgostirea e un fenomen universal, și pentru că toți ne considerăm înțelepți față de îndrăgostit, există riscul ca suferința asta să fie minimizată de cei din jur, atunci când de fapt persoana afectată ar avea mare nevoie de ajutor. După cum psihologia clinică tinde adesea să ignore suferința din îndrăgostire. Dacă în articolele din presă e un sâmbure de adevăr, probabil că aici îl găsim. Alteori comportamentul “îndrăgostitului” nu mai este acceptabil, din punct de vedere social sau personal – de exemplu, atunci când se forțează pătrunderea în intimitatea obiectului îndrăgostirii, așa cum se întâmplă în “stalking”. Unele persoane practică genul ăsta de hărțuire fără să vrea să o facă, nu se pot abține, deși realizează anormalitatea situației, care e, într-adevăr, similară cu cea din tulburarea obsesiv compulsivă. Aici ar merita poate pus faimosul cod F63.9. În Statele Unite, se vorbește despre “obsessive love disorder”, care nu e codificată oficial, dar există grupuri de terapie și o importantă popularizare a problemei. Mergând mai departe, există persoane care nu mai au critica asupra realității anormale a comportamentului lor: așa stau lucrurile în anumite tulburări delirante, cum este delirul erotomaniac. Însă acestea sunt cazuri clare și chiar extreme de tulburări psihice. Nu cred că putem vorbi aici de o patologie specifică dragostei, ci de o patologie a minții, în totalitatea ei. După îndrăgostire, urmează evoluția pe termen lung a iubirii: relația cu persoana iubită. Și aceasta poate să fie grevată de o întreagă patologie. Există relații abuzive, de dominare, de dependență, de manipulare, sadism, etc. În tulburarea de personalitate borderline, relațiile furtunoase, dar instabile și adesea nefericite, sunt mai curând regula. Mi-aduc aminte de un melodie pop foarte la modă anul trecut, cu un videoclip în care Rihanna și Eminem se cotonogeau reciproc și totuși cică se iubeau.

Asta dacă putem vorbi de dragoste autentică: părerea mea e că e vorba de atașamentul primar, reflectat în relații simple de dominanță și dependență, relații în care domină cantitatea, și nu calitatea emoțională. Așa că nici în cazurile acestea nu putem spune că “dragostea este o boală”. Ba chiar dimpotrivă. În toate regiunile în care psihiatria atinge problematica relațiilor romantice dintre oameni, problema nu e dragostea în sine, ci absența, deficitul, disfuncția dragostei. Și, într-un sens mult mai larg, toate tulburările psihice sunt caracterizate, într-un fel sau altul, de afectarea emoțiilor îndreptate către ceilalți.Indrăgostirea te apără de bolile de inimă .

Acest articol a fost preluat de pe blogul lui Vlad Stroescu.